In de schaduw van de Brouwerij Palm bevindt zich 't Brouwershuis waar u voor een snelle lunch terecht kan of genieten van streekgerechten gecombineerd met biercultuur.

Een ruime open haard verwelkomt u in koudere maanden, terwijl een uitnodigend terras opgesteld staat in de zomermaanden.

 

Bier is een schitterend ‘match’ voor voeding omwille van zijn complexiteit van smaken, zijn frisheid en interactie met een zeer brede waaier van voedingssmaken. Reeds voor de maaltijd vervult bier perfect zijn job aangezien de hop de honger stimuleert.

 

Tijdens de ontwikkeling van onze gerechten gaan we steeds op zoek naar welke smaken we in een gerecht moeten leggen om het te laten samen gaan met de verkozen bieren. Daar zit juist het grote verschil met traditionele biergastronomie waar men bier gaat gebruiken in het kookproces als ingrediënt of als begeleider bij een gerecht maar de keuze van het bier gebeurt in functie van het gerecht.

 

Bij beer and foodpairing staat bier voorop en bepaalt de bereidingswijze van het gerecht, hoe doe ik een gerecht afsmaken zodat het perfect past bij het uitgekozen bier.

 

 

Copyright 2014 SoftAdvice